Vatupassi

Vatupassi on vuosittain julkaistava Nuotiotyttöjen lehti. Vatupassin päätoimittajana toimii Maria Mäkinen, ja hänellä on toimituksessa tukenaan muutama muu Nuotiotyttö. Vatupassin jutut ovat kaikenikäisten Nuotiotyttöjen ideoimia ja toteuttamia. Sisältö lehdessä on monipuolista, ja siinä käsitelläänkin aiheita aina päivän polttavista asiosita historian havinaan.

Vatupassi julkaistaan yleensä kaksi kertaa vuodessa: kevään numero julkaistaan paraatipäivänä toukokuussa ja syyskauden numero itsenäisyyspäivänä. Vatupassin painettu versio jaetaan näinä päivinä Kololla, ja lehdestä julkaistu digivesio löytyy alla olevasta linkistä.

Jos haluat mukaan Vatupassin toimitukseen, ole rohkeasti yhteydessä päätoimittajaan! Aiempaa kokemusta lehden tekemisestä ei tarvitse olla.

PÄÄTOIMITTAJAN TERVEISET

Moikka kaikki Vatupassin lukijat! Olen Maria, Vatupassin päätoimittaja. Otin pestin vastaan vuonna 2020, kun vanha päätoimittajamme Crista päätti vetäytyä kunniakkaasta 8 vuoden urastaan. Ennen päätoimittajan pestin vastaanottamista, olin mukana Vatupassin toimituksessa muutaman numeron verran, joten olen päässyt toimittamaan ja kehittämään lippukuntamme lehteä jo jonkin aikaa!

Ensimmäinen käsinpiirretty Vatupassi ilmestyi 23.5.1960, jonka kannessa oli kirjaimellisesti vatupassi sekä kuva saaristomaisemasta muurahaisen näkökulmasta. Mikäköhän tarina kannen kuvan takana on? Uudistin Vatupassin kannen logoa, kun otin päätoimittajan pestin vastaan. Nykyiseen Vatupassin kannessa olevaan logoon sain inspiraatiota vanhoista, käsinpainettujen lehtien kansista, joissa saman tyyppinen logo toimi yksin lehden kantena monta vuotta ennen valokuvakansikuviin siirtymistä.

Kuva: Karolina Grönberg, logo: Maria Mäkinen
Kuva: Jesse Kairama, logo: Maria Mäkinen