RETKET JA LEIRIT

Retki on partioryhmän, kuten lauman, venekunnan tai lippukunnan tekemä matka jonnekin. Retki voidaan luokitella sen keston mukaan yö-, viikonloppu- tai päiväretkeksi tai retken kohteen mukaan esimerkiksi tutustumisretkeksi. Retkeksi kutsutaan usein niitä partiotapahtumia, jotka kestävät 1-3 päivää.

Nuotiotytöillä on ollut tapana järjestää venekuntien retkiä 1-2 kertaa vuodessa, ikäkaudesta ja resursseista riippuen. Retket voivat suuntauta läheisiin kohteisiin, kuten laavuille tai kansallispuistoon, minkä lisäksi Nuotiotyttöjen leirialue Nauvossa on myös aktiivisessa käytössä.

Leiri on yleensä 5–10 päivää kestävä yhtäjaksoinen partiotapahtuma luonnossa. Leireillä majoitutaan useimmiten teltoissa. Niitä järjestetään usein kesäisin, mutta monilla lippukunnilla on myös vahva talvileiriperinne. Eri kokoisia leirejä järjestävät lippukunnat, partiopiirit, partiolaisten keskusjärjestö Suomen Partiolaiset (finnjamboree) ja Partioliikkeen Maailmanjärjestö eli WOSM ja WAGGGS (jamboree).

Nuotiotytöt ovat aktiivisesti edustettuina erilaisilla kansallisilla ja kansainvälisillä suureleireillä. Järjestämme myös resurssien mukaan kesäisin leirialueellamme Nauvossa lippukunnan kesäleirin. Järjestämme epäsäännöllisen säännöllisesti myös talvileirejä.

NAUVO

Nuotiotytöillä on oma kahdeksan hehtaarin leirialue Nauvossa, Paraisilla. 1970-luvulla perustettiin Nuotiotyttöjen Tuki Ry edistämään ja tukemaan Nuotiotyttöjen retki- ja leiritoimintaa, jolloin myös Korssundin leirialue hankittiin. Nauvon leirialue onkin vuositasolla aktiivisesti lippukunnan käytössä. Venekunnat järjestävät usein alueella viikonlopun mittaisia retkiä, minkä lisäksi lippukunnan leirit, päiväretket ja Tuki Ry:n toimintaa järjestetään siellä – leirialue on siis erittäin keskeinen osa Nuotiotyttöjen toimintaa.

Leirialuetta ylläpidetään talkoovoimin ja se onkin nykyään jo erittäin hyvin varusteltu: rantasauna, laiturit, maja, kesäkeittiö ja ruokailupöydät, kaivo, puuvaja ja huussit houkuttelevat retkeilijää leirialueelle.

PARTION ALOITTAMINEN & VARUSTEET

Tsekkaa tää artikkeli, kun oot aloittamassa partiota, ja varustehankinnat mietityttää! Kokosimme Nuotiotyttöjen vinkit tärkeimpien varusteiden hankintaan.