TARPOJAT

Tarpojat ovat 12-15-vuotiaita partiolaisia, jotka toimivat omassa venekunnassaan muiden samanikäisten kanssa. Tarpojaohjelma on monipuolista ja osallistavaa, ja ryhmän jäsenet pääsevät vaikuttamaan venekunnan aktiviteetteihin. Tarpojien kokouksissa opetellaan uutta muun muassa retkeilytaidoista, yhteiskunnasta ja ryhmän johtamisesta. Lisäksi ryhmä keskustelee tärkeäksi kokemistaan aiheista, jolloin ryhmän jäsenet pääsevät jakamaan omia näkemyksiään ja kokemuksiaan. Tarpojaikäkauden aikana harjoitellaan ottamaan vastuuta ja sovelletaan aiemmin opittuja tärkeitä taitoja. Lippukunnassamme on viisi tarpojavenekuntaa kolmesta ikäluokasta; Halssi ja Vinssi, Sluuppi sekä Kummeli ja Poiju.

Tarpojat osallistuvat viikkotoiminnan lisäksi Nuotiotyttöjen muuhunkin toimintaan. Purjehduskauden aikana ikäkaudelle on tarjolla ilta-, viikonloppu- ja matkapurjehduksia koulutusaluksellamme Pranstakalla, sekä purjehdusta RS vision -jollalla. Lisäksi tarpojat osallistuvat lippukunnan kevät- ja syysretkille, kesäleireille, lippukunnan omiin Nuotiomestari-partiotaitokisoihin, varainhankintatempauksiin sekä moniin muihin koko lippukunnan tapahtumiin. Tarpojavenekunnat pitävät myös omia retkiä, joiden suunnittelussa ryhmäläisillä on suuri rooli. Lippukunnan oman toiminnan lisäksi tarpojat voivat osallistua partiopiirin tai Suomen partiolaisten järjestämiin tapahtumiin.

Tarpojien ikäkausivastaavana toimii Anna Heino (anna.j.heino(ät)gmail.com). Ikäkausivastaava vastaa koko ikäkauden toiminnasta ja on venekunnanjohtajien tukena. Mikäli toiminnasta tulee kysyttävää tai haluaisit aloittaa partion, olethan yhteydessä ikäkausivastaavaan! Lisäohjeita partion aloittamisesta löydät täältä:

Kuva: Saana Kääriäinen

VENEKUNNAT, KOKOUSAJAT JA JOHTAJAT 2023-2024

Halssi ja Vinssi, (1. vuoden tarpojat) keskiviikkoisin klo 18:00-19:30.
Venekunnanjohtajat: Minea Ojala (minea.ojala(ät)gmail.com), Anni Forsell (anni.forsell(ät)outlook.com), Laura Lehtonen, Kaisla Vahala, Venla Lehtovuori ja Alina Loikas.

Sluuppi (2. vuoden tarpojat), maanantaisin klo 17:00-18:30
Venekunnanjohtaja: Sanni Valtonen (savasanni2005(ät)gmail.com)

Kummeli (3. vuoden tarpojat), tiistaisin klo 18:00-19:00
Venekunnanjohtajat: Helmi Savolainen (savolainenhelmi20(ät)gmail.com), Loviisa Suomalainen ja Noora Kankaanranta

Poiju (3. vuoden tarpojat), maanantaisin klo 17.00-18.30
Venekunnanjohtajat: Rosa Nieminen (rosa.nieminen13(ät)gmail.com), Maija Honkanen ja Katri Niemelä

TARPOJAT ESITTÄYTYVÄT

HALSSI JA VINSSI

Moikka!
Me ollaan ensimmäisen vuoden tarpojaryhmät Halssi ja Vinssi. Me kokoustetaan keskiviikkoisin 18:00-19:30. Ryhmien johtajina toimivat Minea, Laura, Kaisla, Venla, Anni ja Alina.

Tervetuloa mukaan!

SLUUPPI

Sluuppi on tiivis ryhmä, johon kuuluu 12 energistä lasta ja johtaja. Sluuppilaiset osallistuvat aktiivisesti kokouksiin, omiin retkiin ja lippukunnan toimintaan. Kokouksissa opettelemme muun muassa leikkien ja ryhmätöiden avulla erilaisia partiotaitoja.

POIJU

Moikka,
me ollaan tarpojavenekunta Poiju! Kokoustamme maanantaisin kello 18.30-20. Otamme ilomielin uusia jäseniä mukaan toimintaamme, joka sisältää merellisiä aktiviteetteja, ensiaputaitoja ja arjen perustaitoja. ⛵️

KUMMELI

Ryhmässämme on tällä hetkellä kaksi tarpojaa ja kolme johtajaa. Pidämme retkiä yhdessä toisen samanikäisen ryhmän kanssa (1 retki syksyllä, 1 keväällä). Katsomme kauden alussa yhdessä ryhmän kanssa tarpojaohjelmaa ja ryhmä saa vaikuttaa omaan ohjelmaansa. Tarpojat osallistuvat omille iltapurjehduksille ja viikonloppupurjehduksille, ja merikoulutusta on tarpojilla paljon. Ryhmämme on pieni, joten koloilloissa ehditään käyttää aikaa toisiimme tutustumiseen ja keskusteluun. Ryhmän tarpojat ovat innokkaita toimijoita lippukunnassa, ja osallistumme partiotaitokilpailuihin ja muihin suurempiin tapahtumiin mielellään