Tuki Ry.

Historia

Vuonna 1970 perustettiin Partiolippukunta Nuotiotyttöjen Tuki ry edistämään ja tukemaan Nuotiotyttöjen retki- ja leiritoimintaa: tällöin hankittiin Nauvon Korssundista 8 hehtaarin leirialue lippukunnan käyttöön. Ensimmäisinä vuosina leirialueelle rakennettiin vain kaikkein välttämättömimmät rakennelmat: kevyt keittiökatos ”veturihelloineen”, kaivo, kellari ja leirikirkko.

Vuosien kuluessa on talkoovoimin ja lahjoitusten turvin rakennettu maja, rantakeittiö, ruokailupöydät, puuvaja, laituri ja majoitukseenkin soveltuva hirsisauna sekä keittiökatos majan läheisyyteen.  Viimeisimpänä suurempana projektina valmistui tie leirialueelle. Tieprojektiin kului useita talkootyöpäiviä Tuen jäsenistöltä, kuka pakkasi kukkia automarketissa ja maksoi siten tieurakoitsijan laskuja ja kuka raivasi metsää tiepohjan alta. Tie valmistui ja laskut saatiin maksettua, tästä kiitos aktiiviselle jäsenkunnallemme. Seuraavana projektina on sitten jo majan saneerausta ja ”aurinkosähköistämistä”.

Vuonna 1980 leirialue säätiöitiin Korssundin leirialuesäätiöksi. Tämän hallituksena toimii Tuki ry:n johtokunta. Kaikilla Nuotiotyttöjen toiminnasta kiinnostuneilla on Tuki ry:n kautta mahdollisuus edesauttaa lippukunnan aktiivista toimintaa.

Toiminta

Partiolippukunta Nuotiotyttöjen Tuki ry:n toiminnassa mukana oleminen on helppoa. Johtokunta kokoontuu muutamia kertoja vuodessa, ja jäsenet voivat osallistua mahdollisuuksiensa mukaan yhdistyksen toimintaan, talkoisiin ja tempauksiin. Tuki ry:n jäseneksi voi liittyä oheisella jäsenhakemuslomakkeella. Lomakkeen voi lähettää täytettynä osoitteeseen nttukiry (at) gmail.com tai palauttaa kololle.

Tuki ry:n järjestämiin Nauvon talkoisiin voivat osallistua kaikki riippumatta siitä kuuluuko jäseniin vai ei. Jotta Nauvo saadaan pidettyä nuotiotyttöjen toimivana leirialueena, on toivottavaa, että talkoisiin osallistuu mahdollisimman paljon väkeä. Talkoista ilmoitetaan lippukunnan tapahtumakalenterissa ja talkoosähköpostijakelulistalla.

Dokumentit

Lataa tästä Nuotiotyttöjen Tuki Ry:n Jäsenhakemus