Seikkailijat

Yleistä venekunnista

Venekunta on lippukunnan perustoimintayksikkö. 10 vuoden iässä sudenpennuista siirrytään venekuntiin. Venekunta koostuu venekuntalaisista ja kahdesta, heitä 4 vuotta vanhemmasta, venekunnanjohtajasta. Venekuntavaihe kestää viisi vuotta, joista kaksi ensimmäistä kuulutaan seikkaijoihin, kolme jälkimmäistä tarpojiin.

Olennaisina osina venekuntien toimintaan kuuluvat kerran viikossa pidettävät kokoukset ja kahdesti vuodessa järjestettävät retket. Venekuntalaiset saavat osallistua lippukunnan omiin tapahtumiin, kuten leireihin ja purjehduksiin, sekä piirin partiotaitokilpailuihin. Venekunnan viiden vuoden toimintakauden aikana venekuntalaiset suorittavat lippukuntamme omaa luokkasuoritusjärjestelmää, johon kuuluvat erilaiset partiotaidot kuten merenkulku, kädentaidot ja ensiapu. Koulutusten lisäksi venekunnankokoukset koostuvat muusta vapaavalinnaisesta mielekkäästä toiminnasta. Luokkasuoritusjärjestelmän ohella olennainen ero laumoihin on vastuun ja päätöksenteon jakautuminen koko venekunnalle. Venekunnan toiminta toteuttaa partiomenetelmää, johon kuuluvat yhdessä päättäminen, toiminta luonnossa, henkilökohtainen kehitys, seikkailut ja elämykset sekä tekemällä oppiminen. Näin venekuntalaisista kasvaa itsenäisiä ja vastuuntuntoisia yhteiskunnan jäseniä.

 

Seikkailijat ovat 10–11-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijoiden ryhmä on 10–15 hengen joukkue, joka jakaantuu kahteen tai kolmeen venekuntaan. Seikkailijajoukkuetta johtaa sampo, tehtävään koulutettu täysi-ikäinen partiojohtaja. Kukin seikkailija saa vuorollaan opetella johtamista eli toimia venekunnanjohtajana erilaisissa tilanteissa.

Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Lisäksi seikkailijajoukkueet suorittavat taitomerkkejä ja käyvät partiotaitokisoissa. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi!

Tutustu seikkailijoiden ohjelmaan tästä.

Seikkailijajoukkueet

Paapuurit (1. vuoden seikkailijat, synt. 2007) 
Maanantaisin 17.00-18.30
Sammot: Siiri Nummela, Saana Kääriäinen, Martta Soini ja Aino Suomi
Vastaava sampo: Jenni Ihaksinen, sampo(ät)nuotiotytot.fi

Styyrpuurit (2. vuoden seikkailijat, synt. 2006) 
Torstaisin klo 18.00-19.30
Sammot: Alina Vermola, Anastasia Seppänen  ja Iris Narva
Vastaava sampo: Jenni Ihaksinen

 

Ikäkausivastaava Jenni Ihaksinen

Ota yhteyttä lomakkeella!

Valitse ikäkausi


captcha